26 feb. 2012

Când ţi s-a urât cu binele până şi raţiunea îţi joacă feste

UDMR a ieşit în afara spaţiului terestru
 Motto-ul vitriolurilor: "Să nu se confunde necesităţile stilului cu intenţia, pe care nu o am, de a insulta." 
Tudor Arghezi  

Marko Bela părăsindu-ne
Marko Bela, cel mai norocos etnic maghiar al tuturor timpurilor pentru faptul că nu este ungur de-adevăratelea, vicepremier al unui guvern de ducători de serviete de primă clasă, a anunţat de la tribuna Consiliului Reprezentanţilor Unionali ai UDMR, ţinut la Târgu Mureş, că "elevii maghiari fiind în continuare stresaţi de prezenţa limbii române şi, mai ales, datorită faptului că Legea educaţiei nu a fost redactată în original în limba maghiară, UDMR nu mai poate răbda să continue cu acest Guvern", consemnează Blegpres.
"Drept urmare, a afirmat în continuare Marko Bela, ţinând cont de faptul că maghiarii sunt nevoiţi să se amestece printre nespălaţii de români pentru a-i vâna şi alunga peste graniţele Regiunii Autonome Maghiare, UDMR a considerat că este mai bine - cel puţin până se va clarifica această situaţie - să părăsească coaliţia."
Mai mult decât atât, pentru a demonstra că este complet detaşat de ceea ce se întâmplă în cadrul etniei pe care o reprezintă, Marko Bela a ieşit în afara spaţiului terestru pentru a-şi dovedi capacitatea de solidaritate şi sprijin faţă de orice guvern din Univers care i-ar putea da o funcţie importantă. Astfel, profitând de faptul că încă mai are un cuvânt greu de spus în cadrul UDMR, Marko Bela a dat-o iute-iute cu respectarea legii înainte până când - din ce în ce mai depărtat de interesele cetăţenilor maghiari - a ajuns să se unească pe o orbită extraterestră cu primul satelit românesc lansat în spaţiu.
De acolo Marko Bela a anunţat că se simte bine. "Mă simt chiar mai bine în spaţiu decât în opoziţie", a spus Primul maghiar al ţării care s-a adaptat de minune la noua sa poziţie. Pentru a dovedi acest lucru, Marko Bela a transmis pe pământ fotografii de înaltă calitate cu Laslo Tokes participând la primul congres al Partidului Popular Maghiar din Transilvania unde şi-a anunţat candidatura la postul de curator al Muzeului Naţional al Spionului din Timişoara (unde - nu-i aşa? - nimic nu este ceea ce pare).
Agenţia Spaţială Română a anunţat că staţia spaţială româno-maghiară formată din satelitul Goliat şi Marko Bela a reuşit să transmită şi alte mesaje, chiar dacă acestea se pot dovedi extrem de păguboase pentru ce se va întâmpla în continuare la sol, pe care le vom descifra noi când ne-o fi lumea mai dragă…
Şarjă de S-M C.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Sinceritatea e mai bună decât toate.