10 feb. 2012

Oamenii îşi vor aminti cu plăcere de cei care n-au fost nimic

Omagiu martirilor neamului
Motto-ul vitriolurilor: "Să nu se confunde necesităţile stilului cu intenţia, pe care nu o am, de a insulta." 
Tudor Arghezi 

Emil Boc "À vos orderes!"
Deşi poporul nostru se îndeletniceşte - încă din timpuri străvechi - cu eliminarea elementelor capabile din rândul său, Preşedintele Băsescu vine cu o iniţiativă salutară demnă să îndrepte, în ceasul din urmă, lucrurile. Este vorba despre propunerea de a omagia aşa cum se cuvine un martir al neamului.
Intenţia Preşedintelui României, Traian Băsescu de a se adresa cu un mesaj crucial forului legislativ - exprimată într-o scrisoare trimisă preşedinţilor celor două camere parlamentare - are la bază dorinţa acestuia ca data prezentării mesajului (7 martie 2012) să constituie începutul a ceea ce Băsescu consideră a fi, gesturile de recunoştinţă faţă de contemporani.
Dintr-un reflex condiţionat de ura faţă de o singură persoană, întreţinută vie cu bani grei de o ceată de vagabonţi care au pe umeri secole de puşcărie, reprezentanţii USL au decis să boicoteze şi acum discursul preşedintelui, fără a avea măcar habar despre ce e vorba.
Din surse apropiate sindicatului cadrelor disponibilizate din rândul celor care plimbă câinii curvelor (tot mai puţine) care se învârt pe la Cotroceni, am putut afla că de data aceasta şeful statului nu mai vrea să plictisească pe nimeni cu platitudini sau cu angajamente pe care să le toace toată ziulica analiştii improvizaţi, ci să vină cu un proiect de lege îndrăzneţ. Acesta ar trebui să aibă darul de a trezi în conştiinţa românilor (chiar dacă noi va trebui să mai aşteptăm mult şi bine până se va inventa Conştiagra) sentimentul de recunoştinţă faţă de conaţionalii noştri care au făcut cu adevărat ceva semnificativ pentru popor şi care pot reprezenta nişte modele indezirabile pentru societate. În acest sens, Traian Băsescu vrea să sporească importanţa sărbătoririi celor 40 Sfinţi Mucenici, care se celebrează în fiecare an pe 9 martie, prin iniţiativa de a-l propune pe fostul premier Emil Boc (ordonanţa sa cea mai credincioasă din câte s-ar fi putut concepe) pe post de cel de-al 41-lea mucenic! continuare

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Sinceritatea e mai bună decât toate.