23 feb. 2012

Excelenţa în meseria pe care o practici nu poate trece neobservată


Mihai Gâdea îi va reprezenta pe jurnalişti la concursul Mister "Buze dulci" 

Motto-ul vitriolurilor: "Să nu se confunde necesităţile stilului cu intenţia, pe care nu o am, de a insulta." 
Tudor Arghezi

 
Mihai Gâdea luând
Cel mai prestigios concurs de integritate masculină pentru reprezentanţii tuturor profesiunilor în care deontologia ocupă un loc crucial, denumit în mod simbolic "Buze dulci", dotat cu sinecuri pe cât de valorizante pe atât de consistente, va avea parte şi anul acesta de o luptă pe viaţă şi pe moarte...
Este îndeajuns să ne uităm la condimentata adunătură care se va înfrunta pentru a-şi adjudeca prestigiosul titlu - orice mijloace din categoria lipsei de caracter fiind permise - ca să înţelegem lesne de ce este extrem de greu să te impui în peisajul javrelor care îşi fac din slujirea necondiţionată a stăpânilor un titlu de glorie egalat, poate, doar de lipsa oricărei urme de elementară decenţă.
Mihai Gâdea a fost votat imediat in corpore şi aproape instinctiv am putea spune de către întreaga breaslă a jurnaliştilor pentru a-i reprezenta pe aceştia la concursul Mister "Buze dulci". Această decizie a fost luată imediat ce s-a aflat cât de jos a coborât respectivul această meserie în România, pretându-se la insultarea într-un mod absolut de mahala a unui interlocutor - care nici măcar nu avea cum să-şi apere demnitatea dându-i un pumn în gură acestui s(l)ugarnic - fiind la telefon şi nu în studio.
Concursul Mister "Buze dulci" (tradus în engleză, Deep throat, după titlul unui film celebru de acum 40 de ani şi nu după sursa din scandalul Watergate care a condus la demisia lui Nixon căci treaba asta chiar ţine de jurnalism şi nu de supt p..a) are loc, de regulă, o dată la patru ani, la Palatul Parlamentului, evident. Cei care vor juriza marcantul eveniment din toamna lui 2012 sunt prestigioşi jurnalişti şi formatori de opinie fără număr şi fără excepţie mâncători de căcat cu polonicul pe la toţi mogulii şi mogulaşii ieşiţi în cale.
Ultima ispravă a domnului director Mihai Gâdea s-a săvârşit în cadrul emisiunii pe care o moderează şi se înscrie în registrul faptelor de vitejie remarcabile, pe care n-ai cum să le treci cu vederea, închinate stăpânului tău (creditor de sume mari, în cazul nostru) căruia i-a închinat de altfel un panegiric care va rămâne celebru pentru aducerea ploconelii la rang de artă (a absurdului, sperăm noi încă). Halal, ţie, jurnalist cotonolog!
Colofon. Gâdea este un pocăit adventist ratat care a reţinut din istorie (care se presupune că ar fi învăţat-o de la Felix de vreme ce este doctorand în această materie) numai şi numai lipsa de moravuri ale unora ca el care pângăreau până şi cele mai decăzute societăţi în care obţinerea dregătoriilor însemna în mod automat prostituare.
Şarjă de S-M C.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Sinceritatea e mai bună decât toate.