18 feb. 2012

Din categoria lucrurilor care se întâmplă fără a putea fi înţelese

Sorin Oprescu ne operează la buzunare de urgenţă
Motto-ul vitriolurilor: "Să nu se confunde necesităţile stilului cu intenţia, pe care nu o am, de a insulta." 
Tudor Arghezi 

Sorin Oprescu ducându-se
Mereu căzătorul în picioare - primarul din eroare al capitalei - domnul doctor de apendicite Sorin Mircea Operescu, aşa cum de altfel era şi firesc, era pe punctul de a-şi rupe gâtul. Acest lucru nu s-a întâmplat acolo unde ne-am fi aşteptat sau chiar ne-am fi rugat să i se întâmple - anume pe una dintre străzile iernite ale Bucureştilor abandonate tristelor amintiri, ci pe… asfalt.
Deşi, trebuie să recunoaştem, pentru cei care-i studiază atent pe giganţii şpăgilor nu este chiar o surpriză să-l vadă pe edilul derbedeu legat cu mâinile la spate pe motiv de turnat asfalt în exces pe gâtul regilor acestor teritorii sau de suspendare a preţurilor oricărei investiţii pe care o are sub halat.
Consiliul Concurenţei se pare că l-a surprins pe Operescu în timp ce a alunecat pe o şpagă rămasă în asfaltul turnat în loc de borduri sau de borduri turnate în loc de plombe - ce contează, Jean asfaltează! - şi vice-versa şi aşa până dăm în... gropi. Evident, operaţiunea a fost efectuată de către una dintre cele 11 companii participante la procedura de achiziţie publică organizată de Consiliul General al Municipiului Bucureşti - Administraţia Străzilor pentru atribuirea acordurilor cadru de lucrări pentru întreţinerea unor străzi din Bucureşti în cel mai curat stil mafiot - aşa cum îi stă bine unei Capitale (never ever in this life!) europene.
Şarjă de S-M C.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Sinceritatea e mai bună decât toate.