15 feb. 2012

O strălucită combinaţie între rătăcirea minţii şi impostură

Istoria nescrisă a monumentelor
Motto-ul vitriolurilor: "Să nu se confunde necesităţile stilului cu intenţia, pe care nu o am, de a insulta." 
Tudor Arghezi  

Nicuşor Dan lăsându-şi sănătatea mentală pe mâna istoriei
Datorită lui Nicuşor Dan vom înţelege modul în care candidatura la Primăria Capitalei poate afecta frustrările şi complexele personale. "Binele cu de-a sila" e un demers edilitar dar mai mult un pariu făcut cu sine însuşi.
Ilustrul matematician cu doctorat în tabla înmulţirii luat la Paris, Nicuşor Dan, preşedinte al acelei asociaţii bizare care organizează manifestaţii ilare de pişări contra vântului la care adună un rac, o broască şi, poate, câte-o ştiucă... s-a decis să salveze pitoreasca aşezare a ciobanului Bucur. Nici n-ai cum să nu crezi în onestitatea acestui demers venit din partea unui om a cărui privire rătăcită te influenţează decisiv în a-i aprecia intenţiile ca fiind în mod necesar şi suficient - bune! Când deschide gura (cu condiţia să te şi uiţi la el, evident) parcă nu-ţi prea vine să-l contrazici pe acest fanatic al credinţei sale de nestrămutat că e suficient să-ţi găseşti o cauză mediatizabilă pentru a câştiga niscaivai notorietate. Cu toate acestea, nu este cazul să privim lucrurile atât de simplist având în vedere că fixaţia acestui cetăţean (născut în provincie) pentru o capitală nenorocită a mers departe rău.
Nicuşor Dan a ajuns să-şi falsifice identitatea într-un mod pe cât de grosolan, pe atât de ostentativ. În acest sens stă mărturie declaraţia acelui jandarm care a necesitat intervenţia unui echipaj SMURD şi mai multe ore de consiliere psihologică după ce a văzut actele individului suspect care îi făcea ochi dulci Pieţei Matache în timp ce mai mulţi muncitori o violau susţinuţi de picamăre, precum şi de alte utilaje puse la dispoziţie cu perversiune de primarul-proxenet Sorin Oprescu. De abia după ce a fost dus la secţia de poliţie s-a putut constata că persoana care a prezentat un certificat de identitate cu următoarele date: "Nume/prenume - Bucur Ciobanul întors de la Paris, Data naşterii - Secolul paişpe, Locul naşterii - Malul stâng al Dâmboviţei, Raionul Mircea cel Bătrân" era săritul de pe fix de care ne ocupăm acum şi, bineînţeles, l-au eliberat. Ce erau să-i facă!? Nu te poţi pune cu ce-i care-ţi vor binele cu de-a sila… continuare

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Sinceritatea e mai bună decât toate.