17 feb. 2012

Cine nu are baroni locali ar trebui măcar să-şi închirieze

Admiratorii zăpezilor efemere
Motto-ul vitriolurilor: "Să nu se confunde necesităţile stilului cu intenţia, pe care nu o am, de a insulta." 
Tudor Arghezi 

Marian Oprişan înzăpezindu-se
Pentru a-şi dovedi sensibilitatea faţă de fenomenul încălzirii globale, domnul Preşedinte al Consiliului Judeţean Vrancea, probabil cel mai sensibil baron inventat de PSD, a impus starea de alertă în cârciumile din satele afectate de ninsorile abundente.
Timp de două zile a fost mare veselie în satele asupra cărora îşi întinde domnia Marian Oprişan. Nefericiţii din acele localităţi au avut tăria şi inspiraţia ca printre lacrimile vărsate pentru victimele nevinovate ale capriciilor vremii, să închine pahare fără număr în cinstea celui care le-a făcut celebră suferinţa în toată ţara prin intermediul televiziunilor panicardoide şi pe banii altora, evident. Marian Oprişan este nu doar un inculpat în procese din care poate scăpa fără pârnaie numai şi numai loco, ci omul care a forţat şi a câştigat lupta cu înzăpezirea.
Acolo unde orice persoană lucidă dotată cu un minim discernământ a văzut o situaţie dificilă care necesita o mobilizare exemplară din partea autorităţilor, fără isterie şi denaturări lacrimogene, baronul Oprişan a speculat posibilitatea de a-şi face imagine "pentru faima mea personală şi/sau pentru a face afaceri cu deszăpezitul, aşa cum m-au acuzat reprezentanţii PDL din Guvernul României".
Într-un acces de sinceritate uluitor pentru un nemernic atât de delicat ca Oprişan, acesta a recunoscut că a cerut stare de alertă "pentru ca să putem aduce mai multe utilaje în Vrancea care să scoată de sub troiene drumurile naţionale, drumurile judeţene, drumuri comunale, oraşele, satele, cătunele noastre şi nu în ultimul rând de a-i scoate la cârciumă pe nenorociţii de săteni care şi-au dat zăpada din gospodării până la epuizare şi n-au mai apucat să treacă să-şi ridice tradiţionalele noastre plocoane electorale îndesate cu promisiuni deşarte!" continuare

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Sinceritatea e mai bună decât toate.