23 nov. 2012

Boabele au fost mestecate

Ponta şi Rus şi Mitropolitul au mâncat din coliva PDL
Motto-ul vitriolurilor: "Să nu se confunde necesităţile stilului cu intenţia, pe care nu o am, de a insulta." 
Tudor Arghezi

La Cluj, cam în preajma locului unde şi-a dat uselimea cu feleacu' lu' Avram Iancu-n statuie după ce s-a ales Emil Boc răsprimar, fostul ministrul de interne Ioan Rus, premierul Victor Ponta şi mitropolitul Clujului ÎPS Andrei Andreicuţ s-au întâlnit într-un loc ce nu a putut rămâne secret pentru a discuta despre tainele electorale...
Chiar dacă reuşiseră să-i convingă - fără nici măcar să le adreseze vreo cerere în acest sens - pe cei care se ocupă cu sonorizarea sălilor pe unde păşeşte uselimea dinainte învingătoare să bruieze numele de "Traian" din Imnul naţional, capii uselimii interlope s-au temut puţin că lucrurile se vor schimba atunci când îi vor cere Înalt Prea Şpăgitului Clujului să afurisească o colivă pentru defunctul PDL, precum şi câţiva colăcei acolo pentru Dan Diaconescu.
Din fericire, lucrurile au fost la fel de simple şi de această dată, popa Clujului spunând că de abia aştepta să i se facă o asemenea propunere, mărturie în acest sens stând coliva pe care o pregătise de multă vreme… Aşadar, Victor Ponta, alături de celelalte coropişniţe politice ale USL, au participat, cu balele curgându-le în colţurile gurilor, la ceremonia funerară care s-a desfăşurat la o groapă de gunoi ce ţine de Mitropolia Clujului. În cadrul acesteia, a tot fost legănată coliva PDL-ului până când domnului Spin Absentescu i s-a făcut o asemenea poftă încât a început să se comporte ca şi cum s-ar fi aflat la Cotroceni, în calitate muzeograf, desigur.
La finalul procesiunii de ante-pomenire, premierul Ponta a spus că, în ciuda faptului că acea colivă a fost bună, pentru că a mirosit a Elena Udrea s-ar putea să i se întoarcă pe gât atunci când va auzi nominalizarea lui Traian Băsescu la postul de Prim-ministru după 9 decembrie…
În ceea ce-l priveşte pe Mitropolitul Clujului, ÎPS a declarat că nu el este cel care trebuie să garanteze în faţa politicienilor că această colivă a fost preparată de cei care îl urăsc pe Traian Băsescu, ci politicienii ar trebui să-şi dea seama singuri când îmbucă până ce le crapă maţele.
"Eu sunt afurisit cu toată lumea - cu toţi proştii care mai cred că există un Dumnezeu care le-ar permite să trăiască într-un dispreţ total faţă de nevoile aproapelui şi, în cele din urmă, faţă de ei înşişi. Ştiu că politicienii uselişti vin la mine în calitate de corupători creştini. În faţa unui asemenea act de smerenie, poziţia mea - cel puţin vizavi de alegerile politice din decembrie - nu putea fi alta decât a unui umil slujitor al lui Hristos corupt. Deci sunt neutru - ca să nu tulbur echilibrul lăsat pe acest pământ românesc de Securitate, Ion Iliescu şi cei care au pus mâna pe conturile lui Ceauşescu. Amin!" a precizat într-un comunicat de presă ÎPS Andrei Porcuţ.
Întrebat dacă are intenţia să sfinţească urnele în care uselimea va arunca voturi multiple pentru popor, ÎPS Mitropolit a răspuns prompt: "Dacă domnul Ponta mi-o va cere…".
Şarjă de S-M C.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Sinceritatea e mai bună decât toate.