26 mar. 2012

Victimele justiţiei corecte au dreptul la maximă protecţie

Expertiză inedită în cazul lui Cătălin Voicu

Motto-ul vitriolurilor: "Să nu se confunde necesităţile stilului cu intenţia, pe care nu o am, de a insulta." 
Tudor Arghezi

 
Dezumflându-i-se lui Cătălin Voicu
Unul dintre stâlpii parlamentarismului românesc post-ceauşist, virtuosul Cătălin Voicu- decorat, în mai multe rânduri de către preşedintele Ion Ilici Iliescu cu înalta distincţie pesedistă Hrebenciucul de Aur, precum şi cu medalia Vangheliea în Grad de Puşlama - a mărturisit recent cât de greu i-a fost să suporte regimul de detenţie. Mai ales, "datorită formaţiei şi conduitei sale de militar care nu i-a mai permis să mai facă şi în puşcărie traficul de influenţă cu care era obişnuit".
Surprins într-o plimbare pe la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Cătălin Voicu a declarat că procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) i-au falsificat dosarul pe baza căruia a stat în arest preventiv şi că, mai mult de atât, i-au umblat mai mult ca sigur la cutia craniană, încât a ajuns să creadă - de fiecare dată când se uită în oglindă - că îşi vede fruntea ca pe o minge de fotbal dezumflată… De aceea, a solicitat instanţei o expertiză excepţională în acest caz.
Simţind nevoia să se confeseze jurnaliştilor în privinţa vicisitudinilor vieţii din închisoare, senatorul Voicu a explicat că cel mai greu i-a fost să suporte acolo nu atât lipsa familiei, cât hoţiile sale care l-au consacrat ca un om de bază în partid. "Această traumă, pentru un om care are o condiţie normală, este de neexprimat în cuvinte, pentru ca un penitenciar are anumite reguli, dar regulile sunt dintre cele mai absurde căci ele nu mi-au permis să mai bag şpăgi consistente în buzunarele colegilor mei care s-ar putea supăra pe mine din acest motiv", a explicat Cătălin Voicu. Pentru că a făcut ceea ce ştie cel mai bine să facă un politician român, anume să-şi folosească prerogativele ce derivă din calitatea de parlamentar pentru a-şi trafica influenţa, senatorul Voicu nu înţelege de ce a fost "cel mai arestat personaj din România", dar pe de altă parte, ţine să-şi împărtăşească bucuria pentru faptul că nu a fost uitat de colegii săi care l-au susţinut moral. Voicu insistă că şi-a "ţinut cuvântul şi condiţia umană" adică, în termeni de partid, a reuşit să dea toate asigurările necesare în PSD că va continua să dea cu tifla DNA-ului pentru a dovedi că orice infracţiune va comite şi în viitor, aceasta va fi închinată colegilor care au decis să-l susţină la toamnă pentru un nou mandat de senator.
Şarjă de S-M C.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Sinceritatea e mai bună decât toate.