22 mar. 2012

Codul deontologic al jurnaliştilor este o simplă înscenare

Antenele fac mai mult decât două roşii…
Motto-ul vitriolurilor: "Să nu se confunde necesităţile stilului cu intenţia, pe care nu o am, de a insulta." 
Tudor Arghezi  

Traian Băsescu pângărindu-ne
Spectatori indignaţi ai întrecerii în călcarea în picioare apăsată a Codului deontologic al meseriei de jurnalist între Realităţi şi Antene, nu putem să nu remarcăm, cu o deferentă uluială, performanţa Antenei 1 de a contraface adevărul de dragul sentimentelor revanşarde. 
Chiar dacă multă lume spune cu mâna pe inimă că nu mai e loc pentru lucruri de mirare între faptele odioase ale manipulatorilor din presa noastră, iată că un reportaj al Antenei 1 care ţintea prăbuşirea încrederii în siguranţa alimentară a poporului datorată, personal, preşedintelui Traian Băsescu şi armatei sale de slugi docile, vine să ne demonstreze că suntem încă departe de imaginarea limitelor de jos ale meseriei cu grad ridicat de pericol social - cum este cea de jurnalist.
Avem în vedere reportajul sus-numitului post de intoxicare care a prezentat-o, pe post de biată româncă luptătoare cu scumpirile alimentelor pe fondul prăbuşirii puterii de cumpărare a bugetarilor, pe celebra de acum Mirela, o nefericită tânără obligată să facă piaţa cu buzunarele goale. Această Mirela a miracolului înmulţirii celor doar două roşii nenorocite pe care declara iniţial că şi le poate permite a le cumpăra, până ce eroicele tomate ajung să umple o tarabă, în secundele următoare, reprezintă întruchiparea formei de rezistenţă a românilor în faţa regimului de austeritate maximă la care i-a condamnat Băsescu pe toţi românii.
Cel puţin cam aceasta ar fi explicaţia pe care o putem reţine din poziţia responsabilului de imagine al postului lui Dan Voiculescu, ca răspuns la acest fals ordinar şi descalificant. În locul unor scuze umile - care, oricum, nu mai puteau salva nimic din răul uriaş făcut reprezentanţilor acestei meserii, care se văd astfel coborâţi sub nivelul la care cenzura îi obliga înainte de 1989, jurnaliştii-lavetă de la Antene ies tot ei la bătaie, precum ţaţele care încep să te umple de înjurături în momentul în care îşi dau seama că le-ai prins cu mâţa-n sac… continuare

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Sinceritatea e mai bună decât toate.