27 feb. 2013

Până la urmă s-a ales cu prea mult

Paul de România riscă să se prăpădească înainte de a-şi face praf averea
Motto-ul vitriolurilor: "Să nu se confunde necesităţile stilului cu intenţia, pe care nu o am, de a insulta." 
Tudor Arghezi

A primit o "sentinţă" cam mare pentru el
Deşi se consolase cu statutul de bastard prăpădit, încurajările primite din partea unor neprieteni ai Casei regale de drept din România l-au făcut pe Paul-Philippe de Hohenzollern, cunoscut şi ca Papagalul Paul al României, să creadă chiar mai mult decât mă-sa şi cu tac-su atunci când l-au făcut, că e descendent a lui Mircea Grigore Carol al României, fost de Hohenzollern. 
Chiar dacă nea Paul ăsta nu prea ştie bine cine e mama care l-a născut, el a reuşit să convingă că e un succesor la tronul României, tot atât de adevărat precum Mihai I, atât tribunalele internaţionale din Portugalia şi Franţa, cât şi – lucru care i-a fost mult mai uşor, pentru că se ştie că justiţia din România este a lui Băsescu, iar acestea e amic cu nea Paul ş.a.m.d. – Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie care i-a recunoscut la începutul acestei luni tatălui său, Carol Mircea, calitatea de fiu al regelui Carol al II-lea, iar Paul a fost recunoscut astfel drept moştenitor al lui Carol al II-lea.
Cum a auzit o asemenea sentinţă definitivă, absurdă şi irevocabilă, cam coptul nostru prinţ Paul de România s-a dus glonţ la Banca Mare ca să ia un împrumut în contul părţii din averea Casei Regale pe care urmează să o primească degeaba.
Bietul bastard pe undeva chiar merita o bătrâneţe de huzur, de vreme ce a aşteptat de pe vremea în care era copil şi avea mai multă minte (ca să nu punem la socoteală şi faptul că se exprima mult mai coerent), să se încheie în favoarea sa un proces extrem de complicat privitor la chestiunile dinastice ale Casei Regale Române.
Curios faptul că în motivaţia sa, instanţa supremă a decis că Prinţul Paul este nepotul legitim al Regelui Carol al II-lea, nu pe baza vreunui temei legal sau măcar moral irefutabil, ci mai mult de teamă ca aproape sexagenara sa consoartă să nu mai rămână încă o dată însărcinată, de emoţie, chiar în sala de judecată… În consecinţă – lucrul care îl fericeşte la buzunare pe nea Paul – acesta are dreptul la moştenire de pe urma Regelui Carol al II-lea, în ciuda faptului că actul de căsătorie dintre acesta şi bunică-sa, a fost anulat.
Şi uite cum nea Paul ăsta care a ştiut să stea cuminte la cutiuţă – timp în care a făcut el ce-a făcut şi s-a ales cu 62,5 la sută din fosta avere a bunicului său, Regele Carol al II-lea – sfârşeşte prin a distruge nefireasca căsătorie dintre Principesa Margareta şi Radu Buba, bazată pe interesul cel mai sincer. Dacă nu înţelegeţi cum stau lucrurile citiţi-i pe patrihoţii anti-băsiştii de la Ziua…
Şarjă de S-M C.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Sinceritatea e mai bună decât toate.