9 feb. 2013

Autonomie… pe hârtie

Toaletele de la Bruxelles corespund exigenţelor premierului maghiar 
Motto-ul vitriolurilor: "Să nu se confunde necesităţile stilului cu intenţia, pe care nu o am, de a insulta." 
Tudor Arghezi

Aici e loc loc pentru fiecare 
Iredentiştii udemerişti, speriaţi că secuii se vor trezi risipiţi în teritorii suspecte prin noua organizare pe regiuni a teritoriului României Medii, pe care orice cetăţean de etnie maghiară se consideră că o detestă încă de la Trianon, s-au gândit că puţină igienă le-ar prinde bine.
Acuzând din ce în ce mai des mâncărimi în cur datorită lipsei de orizont a guvernării USL, reprezentanţii acesteia în zonele stăpânite de etnici maghiari s-au tot scărpinat până când au dat jos steagul secuiesc care atârna şi el, ca un boschetar ghemuit la colţ de stradă, cu ocazia unei plictiseli oficiale din Covasna.
Fiind de felul lor mai sensibili la astfel de chestiuni care le-ar putea afecta buna lor dispoziţie sinucigaşă, secuii i-au pus unui judecător român toporul la degetul mic de la picior şi l-au obligat astfel să recunoască că steagul secuiesc poate fi folosit în mod oficial, alături de drapelele naţionale ale altor comunităţi care merită acest lucru, în toate împrejurările în care se pune problema ca cetăţeni de etnie maghiară să fie obligaţi să folosească toaletele împreună cu cetăţeni aparţinând altor etnii, cel puţin tot atât de prăpădite…
Această decizie este considerată a fi pur şi simplu căcăcioasă din perspectiva oficialităţilor române, care în general sunt foarte constipate, mai ales că, în prealabil, vânătorii de steaguri ai domnului Ponta puseseră ochii pe un steag secuiesc, pe care l-au scos din toaleta în care era amplasat pentru a-l arbora într-o sală unde se vorbea, desigur, despre autonomie... pe hârtie.
Povestea steagului Ţinutului Secuiesc, devenit stindard oficial al judeţului Covasna prin voinţa locuitorilor de acolo (asta-i situaţia şi nu prea ai ce-i face) nu este la fel de importantă ca legea care obligă toate autorităţile locale să îşi doteze toaletele cu un steag reprezentativ.
Informaţi că la investirea noului prefect de Covasna, steagul secuiesc a fost scos din sala de protocol, reprezentanţii organizatorilor Consiliului European de la Bruxelles nu au vrut să se ajungă la vreun scandal între premierul Viktor Orban şi preşedintele Traian Băsescu şi au dotat toaletele în mod corespunzător. Mai mult decât atât, pentru a preîntâmpina o eventuală stare de disconfort a oficialului bulgar, bruxellezii au făcut puţin exces de zel şi au tipărit şi steagul amărâţilor de bulgari pe hârtiile igienice oficiale de la Consiliu. continuare

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Sinceritatea e mai bună decât toate.