25 feb. 2013

Depistarea prezenţei calului în farfurie

Reţetele domnului ministru de preparare a cailor verzi pe pereţi 
Motto-ul vitriolurilor: "Să nu se confunde necesităţile stilului cu intenţia, pe care nu o am, de a insulta." 
Tudor Arghezi

Ăsta, cică, ne scapă de cal...
În păcătoasa noastră credinţă de care ne aducem aminte doar la ananghie, calul reprezintă simbolul slugii celei credincioase. Fiind băiat de casă citit, domnul ministru Daniel Constantin a vrut să demonstreze stăpânului său că a auzit până şi pe Sfântul Dionisie Areopagitul care spune despre cal că acesta "desemnează ascultarea". Aşa stând lucrurile, unealta de servit pe tavă infracţiuni şi de astupat treaba mare cu tunurile date Ministerului Agriculturii de către domnul Dan Voiculescu, tânărul şi ascultătorul ministru, i-a trimis o poză mentorului său în care apare călare pe un cal.
Din raportul amănunţit care însoţeşte fotografia rezultă că Daniel Constantin a încălecat pentru a spune povestea cu vânzarea de carne de cal etichetată drept carne de vacă şi în România. Fiind dumnealui un destul de bun povestitor pentru presă, carieristul de carieră Daniel Constantin a vrut să dea lumii de înţeles că el se aseamănă apostolilor care mergeau călare pentru a iuţi transmiterea mesajului lor de credinţă faţă de Domnul Dumnezeul Voiculescu.
Profitând de faptul că România se află pe un onorant loc 9 la nivel mondial din punct de vedere al exportului cărnii de cal, ministrul Agriculturii a declarat că el însuşi a mestecat şi nopţi şi a tot mestecat şi zile la carne de cal pentru a da de urma vinovatului principal de distribuirea şi în România a cărnii de cal neetichetate corespunzător. Cu fălcile încleştate de la atâta mestecat, Daniel Constantin a început să necheze ca să-şi mai facă curaj – mai ales că i se făcuseră semne oficiale în acest sens din interiorul trustului Intact – pentru a fi şi mai convingător în demascarea dezinformării publice care a condus la păcălirea consumatorului uselist (ceilalţi ar trebui otrăviţi, se înţelege).
"Voi da pedepse care să fie un exemplu pentru toţi acei responsabili care vor să mai păcălească consumatorul. E o chestiune de încredere a consumatorului în ceea ce cumpără şi consuma în restaurante, şi asta e datoria mea principală, să mă asigur că acele produse sunt de calitate, că nu sunt un pericol şi că toţi cei care vor să consume nu sunt înşeuaţi – aşa cum sunt eu în momentul de faţă", a declarat ministrul Agriculturii. La cererea asociaţiei speculative Voiculescu & fetele, domnul Daniel Constantin a  povestit câteva întâmplări din timpul controalelor efectuate personal, atât în farfuriile, cât şi în latrinele suspecţilor din acest caz. Din păcate, numai la amintirea vitejiilor sale, lui Daniel Constantin i s-a întors stomacul pe dos pentru a face loc înăspririi legislaţiei pe care ministrul jocheu va trebui să o ingere şi p-asta la ordin...
Şarjă de S-M C.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Sinceritatea e mai bună decât toate.