13 dec. 2012

Maghiarii aşteaptă

Orice se poate întâmpla când pofteşti la guvernare 
-Motto-ul vitriolurilor: "Să nu se confunde necesităţile stilului cu intenţia, pe care nu o am, de a insulta." 
Tudor Arghezi

... e tot mai aproape de UDMR 
Liderul formaţiunii de furat bani în numele maghiarilor din România, Chechelemen Fără-umor a declarat, în numele UDMR, că această chestie căreia îi este din ce în ce mai greu să intre în Parlament, va recupera Transilvania pentru schi, din cauza zăpezii care a căzut de ziua alegerilor.
Desigur, pe lângă acest lucru, care "daâcă se va fi întâmpla, se va face cu condiţiea ca maghiari să cumpere ei toate pârtiurile de schi", domnul Cheche Hhhor a mai recunoscut că: "astăzi am avut mai multe consultări cu platformele ideologice din UDMR, cu grupurile parlamentare şi cu organizaţiile judeţene şi teritoriale şi am făcut analiza rezultatelor şi acest proces va continua până ne iese cifra pe care o vrem noi... Trebuie să facem o analiză foarte atentă după aceste alegeri. Într-adevăr, faţă de 2008, faţă de 2004 am mai pierdut nişte voturi, am mai pierdut voturi faţă de alegerile locale din 2012 şi vreau să avem o analiză foarte precisă ca să putem să tragem concluziile corecte şi ca să putem lua deciziile pentru reorganizarea anumitor segmente din viaţa UDMR şi pentru a recupera cât mai mult intrând şi noi - pe ce uşă o fi - la guvernare".
Tot în privinţa problemelor pe care le întâmpină UDMR în ultima vreme - pe fondul scârbei din ce în ce mai mari pe care populaţia majoritară o resimte faţă de propria ţară - domnul Cheche a mai declarat: "Anul viitor, în primăvara, vom avea un congres la care vom modifica şi statutul UDMR în sensul împărţirii clare a judeţelor noastre între noi şi eliminării definitive a românilor din Covasna şi Harghita şi eventual, dacă ne ajută USL şi din Mureş… Vom pregăti toate aceste decizii care trebuie luate la congresul din 2013 şi nu vreau să dau acum concluziile care nu sunt finale, dar este clar că, faţă de 2008 am pierdut voturi. Poţi să spui că era zăpadă, că era partidul lui Tokes deghizat în Moş Crăciun, important este să găsim o modalitate de a pierde cât mai multe voturi dar noi să rămânem acolo unde suntem, în Parlament, până la apariţia Parlamentului maghiarilor din România".
În privinţa negocierilor cu USL, preşedintele Cheche UDMR a declarat că absolut toţi liderii penali din partid sunt de acord cu continuarea discuţiilor cu USL pentru o posibilă împărţire a şoriciului de guvernământ. continuare

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Sinceritatea e mai bună decât toate.