21 dec. 2012

Jigodii Mici şi Mijlocii

O însoţitoare de Ford a lui Dan Voiculescu va conduce un Minister
Motto-ul vitriolurilor: "Să nu se confunde necesităţile stilului cu intenţia, pe care nu o am, de a insulta." 
Tudor Arghezi

Trage tare doamna ministru...
Neavând nicio legătură cu faptul că e o moldoveancă care s-a împuţit prin simplul fapt că s-a pretat la a culege de la Partidul Conservator nişte mărunţiş scăpat din buzunarele lui Dan Voiculescu, doamna Maria Jigodoni a devenit o lepruşoară de ministru al IMM-urilor, Turismului şi Mediului de Afaceri în guvernul Ponta 2, îşi desăvârşeşte profilul de javră devenind a doua scursură politică, după puştiulică Daniel Constantin de la Agricultură, căreia i se oferă posibilitatea de a-şi lăfăi curul într-un fotoliu de ministru în noul Guvern.
Doamna Jigodini, a fost trimisă în Parlament - ca acolo să-şi poată bate joc de ea o ţară întreagă - nu doar cei din Timişoara, unde a fost aleasă pe listele USL şi este binecunoscută mai mult în calitate de ţesătoare. Din această poziţie înaltă (în ciuda faptului că e puţin aplecată peste bunăvoinţa stăpânului ei), distinsa doamnă ministru a reuşit să încurce toate iţele mediului de afaceri românesc, în intenţia, lăudabilă de altfel, de a îngropa definitiv industria românească - în conturile domnului Dan Voiculescu, de preferinţă…
Maria Jigodini a încercat să pună pe butuci primăria Timişoarei în 2011, fiind oprită în ultima clipă de interesele stăpânului. Însă, înainte de toate, pe această doamnă o recomandă pentru funcţia pe care o va ocupa, faptul că a muncit din greu într-o fabrică de confecţii ca să ajungă la uimitoarea performanţă de azi. De profesie trăgător de iţe, doamna Maria Jigodini s-a remarcat printr-o serie de funcţii, pe care numai o lepră securistă le-ar fi putut deţine.
Cu toate că din CV-ul Mariei Jigodini lipsesc nenumărate cursuri de perfecţionare şi specializările în domeniul slujirii stăpânului de la partid, în cazul în care acesta este un securist dedicat prăduirii banului public, pe care domnia sa le-a absolvit într-un mod strălucit, întreaga activitatea a doamnei  ministru în acest sens vorbeşte de la sine…
De asemenea, Maria Jigodini a furat de la alţii şi trei brevete de inovaţii, chiar înainte de 1989, precum şi o serie de alte titluri şi trofee care s-au constituit în premise pentru recunoaşterea meritelor sale viitoare care au culminat cu oferirea gradului de Cavaler - Ordinul Naţional "Pentru merit", acordat de Prăpăditura României Ion Iliescu, în anul 2000, pentru merite deosebite în distrugerea activităţilor economice.
Chiar dacă doamna Jigodini nu are o avere care să o recomande drept o nemernică pur-sânge, pasiunea ei pentru condusul maşinii lui Dan Voiculescu a propulsat-o în poziţia în care… s-a înţepenit astăzi (doamna are totuşi o vârstă - 58 de ani - care nu-i mai permite orice mişcare).
Avem convingerea că această doamnă îşi va dovedi calităţile, cu atât mai mult cu cât este specializată în "Tehnologia Mecanică a Filării şi Ţeserii Intrigilor".
Şarjă de S-M C.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Sinceritatea e mai bună decât toate.