19 dec. 2012

Chipuri ale alianţei

Băsescu şi Ponta s-au înţeles să experimenteze împreună 
Motto-ul vitriolurilor: "Să nu se confunde necesităţile stilului cu intenţia, pe care nu o am, de a insulta." 
Tudor Arghezi 

În ciuda faptului că experimentele pe indivizi care se aseamănă destul de mult cu oamenii au fost interzise în urma performanţelor înfricoşătoare obţinute în acest sens de medicina nazistă, liderii europeni le-au permis lui Băsescu şi Ponta să le reia avându-l drept cobai pe Antonescu.
În ciuda uriaşei sale doze de previzibilitate, desemnarea lui Victor Ponta ca premier şi, implicit, înscrierea domnului Spin Absentescu în fişele celor mai prestigioase balamucuri din lume în speranţa fixării unui tratament adecvat luzărilor penibili, a stârnit o diaree publicistică în presa internaţională, care rezervă spaţii extrem de generoase discutării problemelor pe care le ridică folosirea preşedintelui PNL drept cobai pentru studiul comportamentului în urma injectării virusului rabiei politice...
Astfel, cei care cunosc alfabetul limbii franceze pot citi că, după victoria la un scor (aproape) de neprezentare a USL la alegerile din 9 decembrie, preşedintele Traian Băsescu a fost nevoit să îi propună premierului Victor Ponta să înceapă experimentele pe Crin Antonescu. După toate aparenţele, cel care a descoperit veleităţile de cobai ale preşedintelui PNL a fost însuşi colegul său de alianţă, actualul premier al României, domnul Ponta. Acesta, conform jurnaliştilor francezi, ar fi consimţit bucuros să participe la transformarea lui Crin Antonescu în cobai.
"Peste cadavrul politic al lui Crin Antonescu - transformat în cobai printr-o injecţie morală a cărei formulă de laborator se cunoaşte exclusiv în cercurile lipsei de caracter specifice românilor - preşedintele şi primul-ministru s-au înţeles să coabiteze. Domnii Victor Ponta şi Traian Băsescu reînvie astfel practici care ar putea afecta relaţiile externe ale României pe termen lung. După toate probabilităţile, injectarea liderului liberal s-a făcut în interesul Uniunii Europene care aşteaptă să vadă reacţiile politice ale unei asemenea transformări. Pe de altă parte, deşi s-au înţeles să-l injecteze împreună pe domnul Antonescu, coabitarea între preşedinte şi premier rămâne în continuare dificilă datorită gradului enorm de nesimţire care îl caracterizează pe liderul liberal încă de pe vremea în care se considera că este un om, darămite acum, când, evident, este un şobolan în toată regula", comentează presa din Franţa.
La rândul ei, presa de limbă germană s-a concentrat pe implicaţiile internaţionale ale injectării în vederea testării comportamentului politic al unui lider de partid care trăieşte din şpăgile primite de la tot soiul de interlopi. continuare

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Sinceritatea e mai bună decât toate.