5 sept. 2012

Şi oasele domneşti se rod

Fanarioata, după tată, Brianna Caradja ovulează pentru noi 
Motto-ul vitriolurilor: "Să nu se confunde necesităţile stilului cu intenţia, pe care nu o am, de a insulta." 
Tudor Arghezi

Brianna Caradja la înălţime
Procese fine de eliminare din ovar a ovulului apt pentru televizare, protestele la care participă Prinţesa Brianna Caradja au devenit adevărate expresii ale puterii naţiei noastre de a suporta perpetuarea nesimţirii, chiar şi împotriva legilor firii.
Această iapă, niciodată fecundată atât cât şi-ar dori (deşi acum prinţesomana noastră are deja 50 de anişori şi cel puţin două ovule ajunse în stadiul de copii), în ciuda faptului că provine dintr-o familie nobilă de origine bizantină şi mare rezonanţă pentru istoria noastră încălecată sistematic de elemente alogene, se pretează la tot felul de gesturi derizorii care o pun în cea mai bizară şi… opacă lumină.
Bărbatul aproximativ cu care a fost căsătorită Brianna, un anume Zizzi şi altcumva mai puţin ilar (în mod aiuritor, numele său, în mod aproape incredibil, e pe bune) a fost acuzat de prinţesoida noastră că vrea să-i fure averea. La rândul său, domnul Zizzi a dezvăluit la proces că prinţesa trebuia să le furnizeze ovule - domnului Zizzi şi partenerului său, Jerome, adică - căci fiecare dintre cei doi bărbaţi amanţi îşi dorea câte un copil privat.
La care, în replică, prinţeştoaca şi-a acuzat fostul său soţ că i-a furat ovulele, iar gemenii adoptaţi de acesta împreună cu iubitul său sunt de fapt propriii săi copii. Potrivit celor spuse de Brianna, în actele de naştere ale gemenilor, aceştia apar înregistraţi pe numele de familie Caradja-Zizzi.
Deci, în urma faptului că astfel de personaje sunt lăsate să umble libere şi de capul lor, cu precizie matematică, mai precis, întotdeauna, inevitabilul se va produce. Astfel, la ultima urcare a sa pe un stâlp pentru ca lumea să o poată privi în toată splendoarea comiterii protestului, aoleu şi vai de prinţesa mea, a dat glas supărării oamenilor că n-au scăpat de Băsescu. "Să nu uităm că în momentul în care au început primele proteste în 13 ianuarie, domnul Traian Băsescu a dispărut inclusiv cu câteva ovule de-ale mele şi nu a dat niciun fel de declaraţie timp de o săptămână întreagă. Tăcerea de acum nu este deloc surprinzătoare, după părerea mea, în schimb, oamenii aşteaptă să le dau câteva ovule şi lor ca să aibă cu ce trăi, sărmanii", a strigat protestatara de pe un stâlp ceva mai solid din faţa Palatului Cotroceni.
Chiar dacă nu e tocmai elegant, ce altceva poţi spune în favoarea Briannei Caradja decât că e o zdreanţă bătrână a cărei urâţenie nu poate fi întrecută decât de ridicolul situaţiilor în care se pune.
Şarjă de S- C.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Sinceritatea e mai bună decât toate.