4 sept. 2012

Proviziile prind rău oricând

Doru Giugula a înţeles mecanismele economice care generează crize 
Motto-ul vitriolurilor: "Să nu se confunde necesităţile stilului cu intenţia, pe care nu o am, de a insulta." 
Tudor Arghezi

Doru Giugula economisind
Cine nu-l cunoaşte pe domnul Doru Giugula poate spune că a trăit degeaba, căci numai stând în preajma bravului etern-consilier pesedist din Consiliul General al Capitalei poţi învăţa hoţie în cel mai temeinic mod cu putinţă…
Prins de către Agenţia Naţională de Integritate (ANI) cu o droaie de mâţe care zgârie rău în sac, marele maestru Giugula a arătat că acesta de fapt este atât de peticit încât domnia sa este obligat să doarmă prin străini: când în cavoul tatălui său, când în lanţuri hoteliere elitiste. "Decizia ANI mă lasă rece. Mie nu mi s-a dat nici un dosar, însă când o să iau la cunoştinţă de prezenţa acestui dosar, cred că decizia mea va fi aceea de-a mă înveli cu el, pentru că sunt atât de sărac încât, credeţi-mă, nu ştiu dacă am reuşit să mardesc în total, de când sunt la Primărie, mai mult de un milion de euroi - asta pe 8 ani. Şi, la urma urmei, vă f… şi-n gură că Băsescu a furat mai mult ca mine, ce vreţi să începem să ne dăm în gât între noi?!", a spus renumitul consilier general.
Inspectorii de integritate - puşi de Băsescu, fără niciun dubiu - s-au muncit ca proştii să arate lumii că scursura penală, Doru Mihai Giugula, este un infractor - aşa cum i se citeşte pe faţă - care ar fi mai potrivit să fie pus să administreze orele de relaxare ale deţinuţilor de la Jilava.
De asemenea, gâdilat puţin supărător de această veste, domnul formator de formatori într-ale jafului din banul public, a afirmat că în acest caz nu este vorba despre el, ci despre un alt personaj care, absolut întâmplător are acelaşi semnalmente cu ale sale. Însă, spre deosebire de acel Doru Giugula, posibil infractor, el Giugula nu a făcut în toată viaţa lui decât să economisească pentru alţii şi să pună banii contribuabililor la puşculiţe. Cu toate acestea, într-un mod rămas încă neelucidat, banii din acele puşculiţe au ajuns pe mâna celuilalt Doru Giugula, despre care în mod "întâmplător" a aflat că i-a băgat în buzunar.
Cât priveşte profesia sa de avocat care i-a permis să devină responsabil al Comisiei de nici urmă de integritate morală în PSD, domnul consilier spune că aceasta nu-i mai aduce decât pierderi, mai ales după ce a primit verdict de poliţie politică din partea oamenilor lui Băsescu de la CNSAS, care i-au scos la iveală o pasiune mai veche - aceea de ofiter de Securitate. Dar, nu vă fie frică, exercitarea funcţiei publice în România nu-i va uita cât e hăul pe oameni predestinaţi pentru a o exercita, de anvergura şi nestăvilitul elan altruist al domnului Giugula (celălalt, desigur).
Şarjă de S- C.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Sinceritatea e mai bună decât toate.