3 sept. 2012

Personalităţi în prim-plan

Titus Curlăţean poate să vorbească şi pe gură 
Motto-ul vitriolurilor: "Să nu se confunde necesităţile stilului cu intenţia, pe care nu o am, de a insulta." 
Tudor Arghezi

Titus Corlăţean abţinându-se 
Cine ar fi crezut că dintr-un copil abandonat pe malul mării - numai cu o astrogramă a temei natale în care se preciza că va ajunge o jigodie uselistă de mare încredere, a cărui aport pentru partid va fi direct proporţional cu ruinarea ţării asupra sa - va ieşi ditamai consilierul pe care se va sprijini iniţial deţinutul Adrian Năstase, pentru ca apoi să se sprijine întreaga diplomaţie românească, precum şi toţi fătălăii acestei naţii...
Fiind un escroc redutabil, domnul ministru (în ce ţară am ajuns să trăim, Doamne, Apără şi Păzeşte!) Titus Curlăţean a dat de pământ cu toţi neobrăzaţii Europei (nemţi, cu precădere) care şi-au permis să-l atingă cu o floare carnivoră pe şeful domniei sale de partid şi, din treaba asta, nici măcar nu s-a ales cu vreo zgârietură diplomatică, aşa cum ar fi fost normal să se întâmple...
Astfel, Curlăţean - pentru a face o concesie celor care se lasă umiliţi în continuare de prezenţa sa fetidă - a făcut o importantă concesie cancelariilor occidentale şi a exprimat (pentru prima dată de la preluarea mandatului la Externe, pe gură) următoarele zgomote armonioase: "Acest dans de politică internă a lăsat urme de sânge pe parchetul Uniunii Europene şi este nevoie de o piruetă externă şmecherească pentru a schimba gradul de consternare asupra României".
Mai mult decât atât, întrebat dacă e conştient de faptul - evidenţiat cu o scrupulozitate moralizatoare cu totul ieşită din comun de către domnul mega-mogul Dan Voiculescu - că toţi cei care nu acceptă lovitura de stat dată de Parlamentul uselist în România sunt nişte javre de securişti rămaşi de pe vremea lui Ceauşescu, sublimul diplomat Titus Curlăţean a dat un răspuns, evident, diplomatic. "Duceţi-vă, bă, cu toţii-n p… mea", a spus uselistul piază-rea cu gura de aur.
De asemenea, în opinia sa, în perioada care urmează "va curge mult sânge (de la adversarii puciştilor, desigur) din această bătălie politică, în urma căreia USL îşi propune să transforme România într-un deşert politic".
Cât priveşte capitolul legat de îndoielile privind capacitatea ţării noastre de a face faţă unor provocări strategice legate, în special, de parteneriatul cu SUA şi integrarea în UE, borfaşul nostru de export n-a mai apucat să răspundă pe gură pentru că între timp - chiar dacă nu a reuşit să-şi înghită limba - îşi muşcase degetele, în speranţa că cei de la Salvare vor veni la timp ca să-i salveze… cariera.
Şarjă de S- C.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Sinceritatea e mai bună decât toate.