1 iun. 2012

Comparaţiile în care sunt implicate dependinţe - incorecte politic

Petru Lificiu a cunoscut răzbunarea becului de la baie
Motto-ul vitriolurilor: "Să nu se confunde necesităţile stilului cu intenţia, pe care nu o am, de a insulta." 
Tudor Arghezi  

Petru Lificiu orbindu-se
Beneficiind de profilul (şi faţa, dacă stăm să ne gândim bine) omului instruit la şcoala economiei de partid şi de stat în care populaţia se obişnuise să compenseze scumpirile prin privaţiuni forţate şi având de partea sa şi experienţa deplină a traseistului politic pe deasupra, domnului Lificiu i-a fost la îndemână să scoată din bagajul ideatic pe care îl posedă o imagine de stil pe cât de strălucitoare, pe atât de întunecată (pentru prea-sobrul şi totodată modestul Premier Urinaş Ponta, mânca-l-ar anticipatele pe el). Aceasta ar fi trebuit să faciliteze înţelegerea faptului că "o creştere cu 5% la sfârşitul lunii nu înseamnă nimic. Dacă n-aş şti că mă va demite Ponta pentru ce urmează să vă spun, v-aş face o teorie a necesităţii existenţei nimicului din punct de vedere filosofic. Dar, pentru că sunt doar un inginer, am să mă rezum la a vă explica că această majorare înseamnă să nu uităm becul aprins în baie când plecăm la serviciu". Din păcate, afirmaţiile marelui mânuitor al figurilor de stil de grandoarea nucilor în perete, Petru Lificiu, nu au fost apreciate la justa lor valoare.
Mai mult decât atât, pentru a exemplifica într-un mod cât mai convingător aprecierile sale minimizatoare la adresa efectului scumpirilor line asupra buzunarului prostimii, domnul Lificiu s-a folosit de un bec uriaş care, în opinia sa, ar reprezenta tariful la electricitate plătit de populaţie şi reglementat actualmente de Autoritatea Naţională din domeniul Energiei.
Astfel, demonstraţia în sine a constat în aprinderea la faţă a domnul Petru Becuficiu (lucru care nu s-a putut vedea datorită aprinderii becului din faţa sa), urmată de stingerea - tot atât de lină - a luminii căreia nu-i mai pasă de protecţia socială si vrea să ne explodeze liberalizator…
"După cum aţi putut vedea, asta înseamnă o recunoaştere de costuri pentru echilibrarea deficitului bugetar. Spre exemplu, noi am aprins lumina aici şi acum, însă cei care vor trebui să plătească sunt tot fraierii care nu iau bani de la Stat şi care vor fi nevoiţi să înghită şi asta în mod democratic", a explicat domnul Lificiu straniul fenomen la care am fost martori.
Cu toate acestea, premierul Ponta s-a arătat deranjat de concluziile logice ale experimentului Lificiu referitoare la scumpirea preţului la electricitate şi a ales să-l elibereze pe acesta din funcţia de vicepreşedinte pe motiv că ar fi comis o aroganţă faţă de cel care va rămâne ultimul să stingă lumina în ţara asta - în ideea că n-ar uita şi ăla becul aprins…
Şarjă de S-M C.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Sinceritatea e mai bună decât toate.