5 oct. 2012

Studiu valoros de sociologie comparată

Degeaba eşti Mădălin Voicu dacă nu eşti şi ţigan
Motto-ul vitriolurilor: "Să nu se confunde necesităţile stilului cu intenţia, pe care nu o am, de a insulta." 
Tudor Arghezi

Mădălin Voicu a intrat în pielea
strămoşilor săi de la care a învăţat totul
Domnul minoritar, de un talent spermifiant pe care l-au înţeles imediat toate ibovnicele sale, în special cele cu ureche muzicală, Mădălin - fiul lui Ion Voicu - şi-a prezentat, într-un cadru care înadins amintea de şatra în mijlocul cărei şi-ar fi dorit din totdeauna să se nască, ultimul studiu de sociologie comparată la care s-a dedat acest personaj boem, de un diletantism savant.
Din acest document, ţiganu' a dat citire acelor pasaje pe care domnia sa le consideră cel mai puţin jignitoare pentru orgoliul naţiunii române dominate în propria-i şatră. Astfel, Mădălin Voicu - pentru a capta dorinţa de împerechere a paraşutelor prezente în sală - şi-a început prezentarea scoţând în evidenţă calităţile de curve desăvârşite, pentru care românilor li s-a dus buhul…
Cu toate acestea, scuzându-se cu un rafinament ţigănesc ireproşabil, domnul deputat de şatră a menţionat că mai rar poţi găsi pe acest pământ jigodii şi lepre mai mari decât românii. Pentru a-şi ilustra banala teză, baragladina s-a ajutat de câteva efecte speciale, cum ar fi râgâieli pe ritmuri maneleşti, reuşind astfel să ne surprindă la capitolul "Concluzii: Românii au două defecte, care îi fac de evitat: sunt laşi şi trădători. Ceea ce ţiganii nu sunt", a spus deputatul PSD la mal…
Apoi domnul Mădălin s-a dezlănţuit, bazat fiind pe datele ciordite din propriul studiu - pentru a-l face mai convingător, evident. "Nu doar ţiganii sunt cei care apretează imaginea României în străinătate, sau care nu au grijă să o doteze cu toalete ecologice, sau care ne fac de ruşine în străinătate pentru că fac un pipi care miroase, încă, a comunism… şi pe garduri încărcate de ceva istorie, din greşeală, dar se întâmplă. Eu nu-i apăr, ţiganii mi-au mâncat ficaţii (???). Dar ţiganii sunt mai puţin periculoşi decât cei care organizează hold-up-uri sau sparg bănci (o proiecţie a imaginarului, probabil). O specialitate a majoritarului este să fure cu cardul, nu ţiganii fură cu cardul. Ţiganul cerşeşte, trage de tine, fură de prin buzunare", a concluzionat sociologul convertit la comparatism comportamental şi, desigur, vocaţional, Mădălin Voicu.
Gradul de periculozitate al ţiganilor fiind diminuat corespunzător, mai ales prin aserţiunea definitivantă: "ţiganul fură o ladă de roşii, românul - un judeţ" (moment în care Mădălin a arătat tuturor că are buzunarele pline de bulion), domnul şătrar şi-a putut continua demonstraţia pe un ton mult mai grav, pe măsură ce se apropia de trecerea Prutului (nemulţumit, probabil, de indexarea tarifului moldovencelor de consum). "Moldovenii sunt mai periculoşi ca ţiganii. În Moldova sunt situaţii critice în fiecare zi, incesturi, crime şi ţiganii nici măcar nu sunt chemaţi să dea o mână de ajutor... Toate infracţiunile comise acolo sunt mai grave şi mai periculoase decât găinăriile pe care le fac ţiganii. Nu ţiganii îi destabilizează economiile lui Dan Diaconescu", ne-a avertizat depuradelul.
Şarjă de S-M C.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Sinceritatea e mai bună decât toate.