10 oct. 2012

Mai mult decât un simplu pictorial

Monica Macovei s-a pozat în slujba ştiinţei
Motto-ul vitriolurilor: "Să nu se confunde necesităţile stilului cu intenţia, pe care nu o am, de a insulta." 
Tudor Arghezi

Monica Macovei studiată cu nelinişte
Scârbită de faptul că e condamnată în mod sistematic de USL că nu e decât o matracucă care şi-a cam băut minţile în tinereţe şi văzând că se încununează cu eşecuri lamentabile de fiecare dată când încearcă să-şi convingă detractorii că mai păstrează o urmă de feminitate, europarlamentarei PDL Monica Macovei nu-i mai rămâne altceva de făcut decât să aleagă între a le da cu tifla tuturor celor care nu-i apreciază… integritatea şi a se trotila în continuare cu seninătate.
Ei bine, aşa cum îi stă bine cuiva căruia nu i se potriveşte nimic din ce ar spune ori ar face, doamna Macovei a ales o a treia cale, aceea de a-şi pune chipul de luat la fugă când îl vezi în slujba ştiinţei. Astfel, la îndemnul unui grup de cercetători britanici, Monica Macovei a noastră a realizat un pictorial pentru o interesantă şi reputată revistă pentru şoareci. Redacţia acestei publicaţii de largă difuzare a tot ceea ce se poate experimenta pe şoareci s-a gândit să realizeze prin expunerea foto a doamnei noastre un intermezzo care să le vorbească cititorilor săi atât despre lupta anticorupţie din România - pe care distinsa doamnă, a cărei lipsă de fotogenie a depăşit de mult graniţele patriei sale, o duce cam de una singură - cât şi despre efectul pozelor doamnei Macovei asupra bunei dispoziţii a rozătoarelor.
Recent aleasă preşedinte a Comisiei de păstrare neşifonate a afişelor electorale ale Alianţei România Dreaptă, prima pictoriată a acestei formaţiuni presupus politice, a spus că a acceptat propunerea jurnaliştilor de la revista dedicată şoarecilor, pozând pentru aceştia în postură de fotomodel, din ură pură faţă de uselişti, pe care speră să-i vadă sărindu-le ochii din cap văzând-o tronând de duşmanca lor de pârnaie într-o asemenea revistă.
Efectul pictorialului realizat de Monica Macovei asupra şoarecilor era de presupus pentru cei (din specia noastră, mă refer, nu uselişti) care ne-am expus de bunăvoie la apariţiile televizate ale distinsei doamne - remarcată prin încăpăţânarea bolnăvicioasă de a transforma societatea românească într-un organism imun la microbul hoţiei, pentru care cei mai mulţi dintre noi, trăim. Spus pe şleau, şoarecii - aşa cum arată datele studiului prezentat cu sfială de cei în cauză - care au văzut pozele cu faţa doamnei Macovei, au început să aibă porniri violente. Astfel, lucru care nu s-a întâmplat defel atunci când şoarecilor li s-au arătat poze cu alte femei urâte, precum Jackie Kennedy, Margaret Thatcher sau Nina Cassian, de cum dădeau cu botul de figura Monicăi Macovei, aceştia se comportau în mod total aberant, presărat cu porniri necontrolate, pe cât de violente, pe atât de inexplicabile. Totuşi, la auzul acestor concluzii, doamna Macovei a avut puterea să râdă şi le-a recomandat cercetătorilor să folosească doar cobai fără coloratură politică.
Şarjă de S-M C.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Sinceritatea e mai bună decât toate.