2 oct. 2012

Căldura va trece prin eşafodul termic

Gigacaloria lui Oprescu e pregătită să ne extermine
Motto-ul vitriolurilor: "Să nu se confunde necesităţile stilului cu intenţia, pe care nu o am, de a insulta." 
Tudor Arghezi

Sorin Oprescu nemulţumit că
Eşafodul termic nu lucrează
încă la întreaga capacitate
Domnul Sorin Oprescu, dintr-o regretabilă, însă ireparabilă eroare, Primarul Capitalei - probabil, pentru atâta timp cât îşi va dori - are nevoie urgentă să-şi bată cuie în talpă pentru a testa rezistenţa, pe de o parte, a popularităţii personale la lucruri concrete şi, pe de altă parte, a uselimii la deziluziile publicului gigacalorifil.
În acest sens, domnul Primar a decis transformarea inesteticelor Puncte termice care datează de pe vremurile de tristă amintire, în Eşafoduri termice - adevărate anticamere ale morţii - prin intermediul cărora va putea testa rezistenţa bucureştenilor care nu s-au îndurat să dea afară din casă neputincioasele calorifere ale RADET-ului, în ceea ce priveşte pragul de intrare în şoc hipotermic. Astfel, domnul Oprescu a declarat că va folosi agentul termic pe post de factor de epurare financiară odată cu majorarea plafonului celor care vor mai avea dreptul să primească subvenţie pentru căldură.
Desigur, apelând la condescendenţa generoasă cu care îşi ia peste picior interlocutorii de fiecare dată (în caz că aceştia par absenţi, se ia la mişto singur), Primarul Capitalei a avut amabilitatea de a prezenta pe larg planul său de a reduce la derizoriu veniturile celor care îşi permit să câştige peste 2.500 de lei pe cap de familie, obligându-i pe aceştia să suporte consecinţele racordării la Eşafodul termic. Nimeni, în opinia lui Sorin Oprescu, nu va trebui să scape vigilenţei salariaţilor de la Primărie, care vor avea dreptul să intre în fiecare casă - stigmatizată pentru faptul că oamenii care locuiesc acolo chiar muncesc - ca să sustragă bunuri în valoare corespunzătoare numărului de gigacalorii băgate pe gât.
"Am fost nevoit să vin cu această invenţie (şi mă doare-n bisturiu că unora li se va părea tot atât de trăsnită ca şi alte idei de-ale mele) pentru că nu mai pot să fac faţă cu subvenţia. Aşa cum se ştie, eu sunt doctor - sunt mama răniţilor… Deci, nu mai am cum să subvenţionez decât pe amărâţii care nu au bani. Cu cât aceştia vor fi mai mulţi, cu atât mai bine - eu voi fi bucuros să-i subvenţionez în continuare, însă să nu aibă neruşinarea să se ducă la muncă şi să mai vrea să mai aibă şi căldură şi apă caldă acasă, că lucru acesta e deja prea mult", a declarat domnul Oprescu.
De asemenea, Primarul Capitalei a mai menţionat faptul că i-a luat la ochi de mai mulţi ani pe cei care câştigă nişte bănuţi amărâţi din muncă cinstită şi că acum e timpul să le bage gigacalorii pe gât ca să se înveţe minte. Iar concluzia - chiar dacă domnul Sorin Oprescu nu e interesat de cât va costa, ci de cum va încasa banii pentru agentul termic livrat - este aceea că partidul domniei sale nu mai vrea să aibă grijă decât de cei care întind tremurând mâna pentru punga lor de vot.
Şarjă de S-M C.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Sinceritatea e mai bună decât toate.