18 ian. 2013

Regionalizarea finală a României

Toată lumea se teme că ne va fi prea bine după…  
Motto-ul vitriolurilor: "Să nu se confunde necesităţile stilului cu intenţia, pe care nu o am, de a insulta." 
Tudor Arghezi

Regionalizarea - ultima soluţie!
Ca de obicei, constrânşi din afară să facem în ultima clipă ceea ce ar fi trebuit să facem de mult, în folosul nostru, avem presimţirea nefastă că şi regionalizarea României - făcută după capul fără materie cenuşie al USL, că p-asta n-au avut de unde s-o fure - va ieşi cât se poate de prost.
Conform documentului lansat in dezbatere publică de jigodiile useliste, au fost identificate mai multe variante proaste de abordare a problemei regionale a României, unele foarte proaste şi vreo-două trei de-a dreptul dezastruoase. Desigur, uselimea la acestea din urmă s-a repezit şi, după ce a luat acceptul celor mai mari baroni locali, au început să le fluture pe post de alternative din care poporul oricum nu are de ales..
Astfel, se propune sau menţinerea actualei formule a regiunilor de dezvoltare şi constituirea, intr-o primă etapă, a unei structuri de conducere executivă la nivel regional, putând exista un consiliu regional ales direct sau indirect din rândul şmecherilor, golanilor şi găinarilor uselişti din judeţe desemnaţi de către fiecare Consiliu Judeţean. (În acest caz, se apreciază că cel mult 10-12 regiuni de dezvoltare ar corespunde cerinţelor europene şi ar crea, probabil, şi cele mai mici probleme din punct de vedere al strângerii birurilor de către baronii locali şi al orelor de muncă forţată care trebuie prestată la nivelul comunităţilor locale peste care aceştia stăpânesc discreţionar); sau crearea unor regiuni administrative, pe modelul ţinuturilor sau al regiunilor existente în România în trecut, varianta fiind pentru 12-16 regiuni cu diminuarea numărului de judeţe. (La actuala populaţie a ţării - dacă este numărată de susţinătorii lui Băsescu - apariţia a 20-22 de judeţe ar conduce la o medie de peste 1 milion de locuitori într-o astfel de unitate administrativ-feudală, dimensiune în general acceptata la nivel european pentru o regiune. În cazul acestei variante, se apreciază faptul că impactul asupra locurile de unde fură de regulă baronii locali USL ar fi mai redus, păstrându-se forma de organizare teritorială tradiţională din România, respectiv judeţul, prostimea şi baronul, dar şi actualele modalităţi de corupere ale autorităţilor judeţene şi totodată, ar continua să existe şi cele trei niveluri de conducere la nivelul administraţiei, respectiv cel central, cel baronal şi cel senorial).
În mod neaşteptat, înainte chiar de a se apuca bieţii înfometaţi ai USL să tragă brazde şpăgăcioase prin trupul ţărişoarei noaste, s-a rezolvat, la pachet, problema mai multor regiuni… continuare

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Sinceritatea e mai bună decât toate.