10 ian. 2013

Ponta ne-a turnat bugetul

Raport despre starea naţiunii în care trăiesc cei mai furaţi cetăţeni

Motto-ul vitriolurilor: "Să nu se confunde necesităţile stilului cu intenţia, pe care nu o am, de a insulta." 
Tudor Arghezi

Victor Ponta prezentând mămăligetul
În ciuda faptului că nu poate înţelege corespunzător nici măcar o înşiruire de câteva cifre dacă aceasta nu este însoţită de un text explicativ, domnul premier Victor Ponta s-a aventurat în cel mai periculos teritoriu pentru orice nemernic uselist care se respectă: bugetul şi nimic mai mult.
"Datoria istorică (de pe vremea lui Mihai Viteazu interpretat de regretatul senator PSD care se pricepea atât de bine la psihologia cabalină, Sergiu Nicolaescu) a României care revine fiecărui cetăţean este de 2.500 de euro". Aceasta este sentinţa pe care domnul Victor Ponta a pronunţat-o pentru fiecare român, însă în aşa fel încât să audă tot poporul care nu are de ales şi îşi plăteşte în continuare dările la stat. Această cumplită veste, precum şi cele ce vor urma au fost aduse la cunoştinţa publicului plătitor (pentru evazionişti circulă texte apocrife care, oricum, nu apar în bugetul public) de către premier cu ocazia prezentării unei abureli sub formă de Raport despre ce ar putea aduce anul 2013 fiecăruia dintre noi cu condiţia ca statul să nu dea faliment prea repede.
Astfel, am putut afla că datoriile generate de gaşca de securisto-mafioţi prin acţiunile desfăşurate în ultimii ani de aceştia şi care vor trebui eşalonate pe anii următori sunt următoarele: despăgubiri pentru intensificarea eforturilor de spălare pe creier a populaţiei care mai are din când în când, obişnuinţa gândirii - restituiri în plus 5 miliarde de euro (4 de la Fondul  Jefuirea şi 1 în numerar); hotărâri judecătoreşti pentru cadrele didactice anti-băsiste care şi-au spălat singure creierii - 770 milioane euro; hotărâri judecătoreşti pentru alţi pomanagii - 1,4 miliarde de euro; datorii ale autorităţilor locale care nu au în întreţinere baroni locali de prim rang - 2,2 miliarde de euro; datorii sistemul de îmbolnăvire publică - 1 miliard euro şi restituirea birului auto - 1 miliard euro. În total, datoriile istorice totalizează peste 14 miliarde de euro.
Dacă aceste cifre nu au avut darul de a da pe spate pe suficient de multă lume dintre cei care speră să o ducă în anul 2013 cel puţin la fel de rău ca în anul precedent, Guvernul, prin vocea piţigăiată a domnului Ponta a anunţat că intenţionează să expatrieze pe orice cetăţean al republicii care intenţionează să continue ca în perioada 2013-2016 să-şi câştige traiul în mod cinstit. Reforma personalului bugetar, a salarizării, a sistemului fiscal şi de colectare a taxelor în sensul transformării ţării într-o ţară în care toată lumea fură pe toată lumea şi împreună fură din răsputeri statul, vor reprezenta pentru premierul României priorităţi indiscutabile. continuare

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Sinceritatea e mai bună decât toate.