9 ian. 2013

Basme senatoriale

Un nou cuplu de prozatori-plagiatori răvăşeşte literatura română 

Motto-ul vitriolurilor: "Să nu se confunde necesităţile stilului cu intenţia, pe care nu o am, de a insulta." 
Tudor Arghezi

Un om prea mare... şi pentru el însuşi
În ciuda urii pe care o afişăm din ce în ce mai ostentativ faţă de aspectele morale şi estetice care ne-ar putea afecta viaţa de culegători de ce-am votat pe bază de resentiment şi de vânători de chilipiruri, mulţimea a dat buzna să cumpere o carte de basme senatoriale pentru semi-adulţi.
Este vorba despre o nouă apariţie la editura "Infractori periculoşi în Parlamentul României" care, pe de o parte a trezit definitiv lumea care mai credea în visul unei justiţii independente şi, pe de altă parte, a dat o nouă speranţă celor care îşi doresc să apuce ziua în care un român (sau, fie şi un cuplu de români, ca în acest caz) va fi încununat cu premiul Nobel pentru literatura destinată adormirii electoratului.
Ideea de a scrie un basm senatorial i-a venit cuplului de poveste Dan Voiculescu - Victor Ponta, după ce premierul de pe urmă al ţării a primit o invitaţie din partea nazistei împuţite Angela Merkel - care l-a salvat pe Băsescu de pornirile pasionale al poporului pe care l-a minţit şi l-a furat, aşa cum au arătat afişele useliste care ne-au stârnit la Referendum - să vadă spectacolul "Preşedintele fără umbră" unde ar vrea el: la Scala sau la Royal Opera House.
În mod evident, domnul Ponta nu s-a îndurat să părăsească treburile ţării pentru că nu primise niciun ordin în acest sens de la baronii pe care îi slujeşte cu devotament şi cu un talent deloc de neglijat, aşa cum se va putea vedea şi în continuare.
Cu toate acestea, premierul a cerut un raport detaliat despre libretele subversive (de vreme ce-i place Angelei Merkel, este limpede că aşa trebuie să fie, ce naiba), cu gândul la posibilitatea unui nou plagiat, ceva mai greu de dovedit însă. Aşa a aflat domnul premier Ponta că acel prăpădit de neamţ, pe numele lui de terorist băsist Hugo von Hofmannsthal, a scris o povestioară pentru alt amărât şi mai de neamţ, nazistul Richard Stauss, care compunea opere care oricum nu pot fi înţelese de un public de operă românesc obişnuit cu Elixirul loviturii de stat şi Albă ca Dan Voiculescu şi cei şapte sute de parlamentari… Dintre toate însă, lui Victor Ponta i-a atras atenţia basmul "Preşedintele fără umbră", în care era vorba despre modul în care Traian Băsescu a pus mâna pe Justiţie şi felul în care acesta a tiranizat veşnic flămândul popor român folosindu-se de serviciile secrete şi chiar de organizaţii teroriste, gen "Institutul Cultural Român". continuare

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Sinceritatea e mai bună decât toate.