29 mai 2012

Avem asigurată absorbirea fondurilor europene

Leonard Orban ne-a demonstrat cum orice pişat poate fi finanţat
Motto-ul vitriolurilor: "Să nu se confunde necesităţile stilului cu intenţia, pe care nu o am, de a insulta." 
Tudor Arghezi  

Leonard Orban soluţionându-ne
Rămas cu gura puţin cam uscată după ce a trebuit să se ocupe ceva timp de multilingvism, domnul Ludovic Orban - unicul supravieţuitor al unui guvern ce va fi îngropat sub milioanele de voturi exprimând mânia bugetaro-pensionerească - ne-a arătat cum se va face, pe viitor, absorbirea totală a fondurilor europene.
Bucurându-se de o reputaţie profesională pe care doar mutra lui de autist cvasi-recuperat o poate întrucâtva întrece, ministrul pentru a arăta Europei cât suntem de nevolnici, a avut salutara idee de a renunţa (dacă n-o făceam noi, oricum ne obligau ceilalţi să o facem) la ideea fantezistă de a încerca să ne îmbunătăţim rata absorbţiei fondurilor europene, în favoarea trecerii la absorbirea pragmatică a acestora. În acest sens, domnul ministru Orban a considerat că este suficient să se rezume la a ne prezenta doar două repere în susţinerea demersului său. Anume, de ce a înţeles domnia sa să recurgă la această măsură, oarecum, disperată şi cum vor trebui folosite finanţările cu bani europeni care vor… curge, evident, în şiroaie de acum înainte.
Pentru primul punct, Ludovic Orban a pus doar botul la ceea ce derbedeul Victor Ponta a declarat legat de activitatea prădalnică a celor care au ocupat funcţia de miniştrii ai muncii sub guvernarea Băsescu. A urmat spălarea sa pe mâini, pentru care a folosit spumă provenită de la explicaţia că România riscă să piardă definitiv nişte mărunţişuri de fonduri europene pentru acel program de care au profitat toate jigodiile care şi-au acordat salarii astronomice pentru lăsarea fără speranţe a tuturor resurselor umane. Cică, a-ţi trage cât poţi din nişte bani căzuţi pe mâna unor băieţi descurcăreţi, acum ar reprezenta grave nereguli ce ar trebui să atragă după ele nu ştim ce penalizări, de parcă ar şti să facă şi altceva românaşu' când dă de mălai, decât să-l terciuiască în lichidităţi…
La cel de-al doilea - care, de fapt, a constat într-o savuroasă (pentru domnul Orban, probabil) probă practică de eficienţă - am avut ocazia să auzim pledoaria domniei sale în favoarea schimbării radicale a politicii privind absorbirea fondurilor europene. "Viitorul cadru financiar multianual al Uniunii trebuie să asigure finanţarea corespunzătoare pentru orice probă de pişat pe care o veţi putea strânge, pentru a putea răspunde corespunzător obiectivelor şi proiectelor ambiţioase pe 2014-2020, cu accent pe probele USL", a afirmat Orban, la final de gâlgâitură.
Şarjă de S-M C.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Sinceritatea e mai bună decât toate.