29 apr. 2012

Politicienii români sunt departe de-a ne fi arătat tot ce pot

Emoţiunea a trecut…
Motto-ul vitriolurilor: "Să nu se confunde necesităţile stilului cu intenţia, pe care nu o am, de a insulta." 
Tudor Arghezi  

Sorina Plăcintă moţionată de... cenzură

Lipsiţi de autoritatea "tatălui" precum beizadeaua Sorinei Plăcintă, parlamentarii coaliţiei care au susţinut guvernul "Ultimul cuvânt nespus" au devenit peste noapte mândri - asemenea doamnei, de faptele odraslei sale de cartoful fierbinte pe care l-au aruncat în braţele uselimii.
Poate, cel mai bun lucru pe care l-a adus cu sine căderea guvernului MRU a fost înţelegerea sacrificiului brutal al tinerilor daci care erau trimişi "să se pregătească în străinătate" înainte de a apuca să-şi confirme bravura. De abia acum pricepem de ce "înţelepţii" partidelor politice de atunci le dădeau junilor merituoşi şansa de a rămâne în conştiinţa gloatei drept nişte promisiuni onorabile decât să-i lase să se manifeste pe post de certitudini penibile prin Uniunile tribale din Parlament sau alte asemenea centre de colectare a deşeurilor umane. Astfel, înţelepciunea practică a dacilor liberi a consemnat, încă din cele mai îndepărtate timpuri, un fapt care se confirmă şi astăzi: acela că orice om cât de cât priceput la ceva şi mânat în carieră de elanul justiţiar specific generaţiilor proaspete, odată ajuns să prindă în gheare o funcţie de conducere devine imuabil o zdreanţă pe aceste mereu mişcătoare poteci unice în toată lumea… corupţiei.
Aşa se explică că odată cu ruinarea oricăror speranţe că în aistă ţărişoară se poate măcar mima macro-stabilitatea prin doborârea prematură a unui june prim care şi-a mai adăugat câteva dioptrii la "aroganţele" sale, s-au potolit şi energiile demolatoare ale opozanţilor care riscau să turbeze de-a binelea dacă ar mai fi rămas acolo. Aşadar, după ce i-au otrăvit cafelele lui Boc, i-au violat amantele virtuale ale lui Băsescu şi au dat foc la toată agoniseala de procente în intenţia de vot pentru PDL tinută între fese de Elena Udrea, şleahta de derbedei politici pe care nici pârnaia nu putea să-i mai încapă - care îi asmut pe Ponta şi Antonescu să se compromită urgent dându-şi prin intrarea la guvernare cu procentele de încredere direct în coaie - s-au pus cu burta pe împărţit ciolanul care, din păcate pentru imbecilii care gustă acum bucuria răzbunării, le va sta în gât mult mai devreme decât până şi "deştepţii" se aşteaptă... continuare

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Sinceritatea e mai bună decât toate.