17 apr. 2012

Sărbătorile tradiţionale tind să capete noi sensuri fiscale

Accident tulburător în timpul unei competiţii paşnice
Motto-ul vitriolurilor: "Să nu se confunde necesităţile stilului cu intenţia, pe care nu o am, de a insulta." 
Tudor Arghezi 

Sorin Blejnar revocându-se
Participant glorios la toate ediţiile Concursului de revocare a ouălor fiscului de Paşti pe care îl organizează partidele aflate la putere, domnul Sorin Blejnar - specialistul nostru imbatabil în deturnarea banilor publici, contrabandă şi clientelism politic de lux - a comis o greşeală pe cât de surprinzătoare, pe atât de plină de urmări plăcute pentru şmecherimea sa.
Tocmai când victoria acestui protejat al tuturor măgarilor politici începând cu Traian Băsescu şi terminând cu toţi pedeleii lui Gheorghe Falcă din Arad - nu mai părea a fi pusă la îndoială de nimeni nici în cadrul competiţiei din acest an, lui Sorin Blejnar i-a scăpat capul direct în mâna unui subaltern al său care şterpelise şi el un ou de pe masă. Evident, imediat, acesta a fost numit capul ANAF-ului în locul favoritului neatent, drept pedeapsă...
După ce a primit îngrijirile necesare din partea celor pe care i-a protejat la rândul lui, Sorin Blejnar a declarat că a premeditat acest incident pentru a primi asigurarea pe care şi-a făcut-o după ce a aflat că Ponta vrea să-l vadă cu capul spart. De asemenea, fostul şef de la Fisc a mărturisit că va împărţi banii cu premierul Răzvan Ungureanu, căruia i-a trimis un cec în alb, semnat, urmând ca el să treacă doar suma (nu l-ar deranja pe Blejnar nici dacă aceasta ar fi de 1,5% din PIB) având în vedere şi ce-a reuşit să pună deoparte din vămuirile sale subterane.
Chiar dacă în acest moment nu se pot anticipa urmările incidentului - în urma căruia preşedintele ANAF s-a ales cu capul spart - asupra viitorului tradiţionalei competiţii de revocare a ouălor de Paşti, este de aşteptat ca Sorin Blejnar să revină în arenă, chiar şi bandajat, cel puţin în calitate de antrenor al trişorilor de elită din România care învaţă cum să ne pedepsească pe noi toţi pentru faptul că nu ştim nici să furăm ca ei şi nici să-i prindem.
Pilda tuturor acestor fapte este aceea că absolut nimeni nu trebuie să se teamă de o eventuală excludere din competiţie pentru că nu ar cunoşte semnificaţia cuvintelor: corect, decent, datorie, moral etc. (cu atât mai bine!), ci doar să aştepte mărirea premiilor în raport cu tăria obrazului. Pe deplin refăcut, Sorin Blejnar şi-a început deja antrenamentele pentru următoarele revocări în cadrul unei direcţii şi mai grase unde performanţa managerială este analizată în… coajă!
Şarjă de S-M C.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Sinceritatea e mai bună decât toate.